the flaming lips

Concerts bombolla en plena crisi cultural

Què us semblaria si us diguéssim que existeixen concerts anticovid? Una bogeria en plena pandèmia oi? Doncs us hem de dir que hem trobat una alternativa resolutiva i eficaç enfocada al futur de la cultura davant les restriccions. Vols saber-ne més? A continuació us expliquem quina és i com s’ha dut a terme.

Space Bubble

Us preguntareu: ¿Què vol dir Space Bubble? La traducció d’aquest terme és bombolla d’espai. Però no parlem d’una metáfora, sino de ficar-se dins d’una bombolla per disfrutar d’un concert en viu i en directe. D’aquesta manera s’assegura la distància de seguretat entre els assistents, alhora que es poden treure les mascaretes. 

Per poder realitzar el concert, es van disposar 100 bombolles de plàstic amb capacitat màxima de 3 persones, en un espai ben delimitat. Cada cápsula s’equipa amb un altaveu, un ventilador, una ampolla d’aigua, una tovallola i uns cartells on deia «He de fer pipi» o «Fa calor aquí». Prèviament a l’inici del concert, es projecta un vídeo amb les instruccions que han de seguir tots els espectadors. 

Els encarregats de supervisar el correcte funcionament del concert van equipats amb EPIs i ajuden als assistents a entrar en les bombolles. Així mateix, durant tot el concert estan pendents de les necessitats de cada bombolla. La mascareta és obligatòria per a tots els espectadors mentre es troben fora de la bombolla. Però, com hem dit abans, una vegada dintre se la poden treure. L’oxigen disponible dins la bombolla està pensat per durar 1 hora i 10 minuts.

The Flaming Lips

concerts bombolla

Aquesta genialitat prové de la banda de rock nord-americana Flaming Lips. Que, davant les adversitats per realitzar concerts, va tindre la brillant idea de utilitzar bombolles espacials. És a dir, tant els artistes com els espectadors es tancarien en bombolles de plàstic per tal que no hi hagi possibilitat de contagi de la covid-19.

El líder de la banda, Wayne Coyne (Okhlahoma, EEUU, 60 anys), va ser el cap pensant de les Space Bubble, adaptant una idea que ja posava en pràctica en els seus concerts. Acostumava a rodar entre els seus fans, tancat en una de les càpsules, i per això li va donar la idea de posar-ho a prova amb els seus seguidors, fent-los gaudir del concert amb totes les mesures de seguretat.

Aquest concert bombolla ha estat la manera de poder presentar en directe el disc que van  publicar a finals de l’any passat. El concert va ser un èxit i ja han anunciat 2 dates més, el pròxim 12 i 13 de març repetiran l’experiència a la seva localitat natal. El mètode ha sigut aprovat per les autoritats sanitàries d’Oklahoma City. A continuació et deixem un vídeo d’un dels seus concerts, esperem que el gaudeixis tant com l’hem gaudit nosaltres.

T’agradaria que aquest mètode es posés en pràctica a tot el món? Creus que seria la idea definitiva per reviure els concerts d’una manera segura?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Notícies destacades

Un Sant Valentí Diferent

S’acosta el dia de Sant Valentí i aquest any coincidirà amb el diumenge de Carnestoltes!  Com cada any, tots i totes pensem en què fer